ILMOITTAUTUMINEN JA OPISKELUOHJEET


Jokaiselle kurssille tulee ilmoittautua etukäteen. Ilmoittautuminen on aina sitova.

Internet-ilmoittautumisen osoite (suojattu yhteys): https://www.opistopalvelut.fi/kivalo-opisto/

Ohjeet Internet-ilmoittautumiseen löytyy Internet-ilmoittautumis -linkistä.

Ilmoittautumisen yhteydessä voit valita erilaisa MAKSUTAPOJA KURSSIMAKSUN MAKSAMISEEN (PayTrail -verkkomaksun tai Smartum Saldo, ePassi jne). Mikäli maksutapa on Smartum- tai Tyky -seteleillä, toimita setelit viipymättä opiston toimistolle. Kun kurssimaksu on laskutettu, sitä ei voi enää maksaa edellä mainituilla työnantajan eduilla.

Kurssimaksun voit maksaa myös käteisellä laskun saatuasi Kemin kaupungin kassaan kaupungintalolle (6. krs). Kassa palvelee ma-pe klo 10-11.

Opiskelupaikan peruminen/opintojen keskeytyminen on ilmoitettava aina opiston toimistoon viimeistään 5 arkipäivää ennen kurssin alkua. Perumattomasta opiskelupaikasta laskutetaan täysi kurssimaksu. Kurssilta poissaolo ei alenna kurssimaksua. Kurssimaksua ei palauteta jos ryhmä lakkautetaan kesken lukuvuoden osallistujien vähyyden vuoksi. Kurssimaksut ovat perintäkelpoisia.

Opintojen alkaminen ja toimiminen edellyttää riittävää määrää osallistujia. Kurssin alkamisesta ei lähetetä erillistä ilmoitusta. Opisto ei vastaa opistosta riippumattomista syistä johtuvista opetustilojen peruuntumisista. Ilmoitamme opetuskerran peruuntumisesta mahdollisuuksien mukaan opiskelijoille tekstiviestillä. Viikoittainen opintokerta voi peruuntua kerran lukuvuoden aikana opettajan sairastumisen vuoksi, eikä sitä tällöin korvata opiskelijalle.

Opiskelijat ovat opiston toimesta tapaturmavakuutettuja. Vakuutus ei koske kontakti- tai kamppailulajeja. Vahingon sattuessa, ota yhteys opiston toimistoon, jotta tapaturmasta voidaan tehdä ilmoitus vakuutusyhtiöön.

Kulttuuri- ja liikukntasetelit: Meillä käy maksuvälineinä Smartumin liikunta- ja kulttuurisetelit, Smartum Saldo, ePassi, Virikesetelit, Tyky kuntosetelit liikuntaan ja kulttuuriin sekä Tyky-Online. Toimita setelit heti ilmoittautumisen jälkeen toimistolle, mikäli kurssimaksu on ehditty laskuttaa, työnantajan etua ei voi enää käyttää.

ePassilla voit maksaa ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli se meni ohi, ota yhteys toimistoon, jossa voidaan tehdä kurssimaksusta ePassi -palvelussa kertaluonoinen maksu. ePasilla voi maksaa myös

Smartum Saldolla maksaminen - ohjeet tästä

Tyky-Online maksut - ohjet tästä

ALENNUKSET JA EDUT (ei koske erikois- ja lyhytkursseja, yksilöopetusta sekä taiteen perusopetusta)

Mikäli olet oikeutettu johonkin allamainituista avustuksista/alennuksista ilmoittaudu kurssille netin kautta ja käy sen jälkeen toimistolla esittämässä alennukseen/avustukseen oikeuttava tosite.

Alle 16-vuotiaille tarkoitetuilla kursseilla on huomioitu valmiiksi 50 %:n alennus kurssimaksussa.

Opiskelijat saavat 10 €:n alennuksen kurssimaksuista esittämällä toimistolla voimassaolevan opiskelijatodistuksen tai -kortin. Minimikurssimaksu on 20 euroa.

Henkilöt, joiden bruttotulo on korkeintaan 10 000 euroa vuodessa, saavat 50 %:n alennuksen kurssimaksuista. Alennuksen saamiseksi tulee esittää edellisen vuoden verotuspäätös. Alennusta voivat hakea sopimuskuntien alueella asuvat kuntalaiset.

Opetushallitus on myöntänyt Kivalo-opistolle opistoseteliavustusta.
Eläkeläisten/senioreiden Oph:n opintoseteliavustus on huomioitu seuraavissa kursseissa Kemissä: 3401401 Tietokoneen käyttötaito senioreille omalla kannettavalla, peruskurssi, 3401402 Tietokoneen käyttötaito senioreille omalla kannettavalla, jatkokurssi, 3401404 Älypuhelimen käytön perusteet senioreille, 3401405 Tabletin käyttökurssi ja sähköinen asiointi, 3401410 Älypuhelimen käyttö ja sähköinen asiointi ja 8002410 Tasapainokurssi eläkeläisille. Keminmaassa: 8002103 Yhdessä, ei yksin - hyvinvointia arkeen, 8002104 Senioriliikunta, Lautiosaari, 8006141 Senioreiden kuntosali A ja 8006151 Senioreiden kuntosali B. Simossa: 3401301 Android tabletin käytön perusteet, lyhytkurssi ja 8011304 Venyttely ja kehonhallinta. Tervolassa: 3401205 Tietokoneen käytön perusteet senioreille ja 8006200 Senioreiden kuntosali. Henkilö voi saada avustuksen yhteen kurssiin lukuvuodessa. Avustusta myönnetään kunnes määräraha on käytetty loppuun.

Oph:n opintoseteliavustus työttömille työnhakijoille on tarkoitettu Keminmaan, Simon ja Tervolan alueella asuville henkilöille. Avustuksen määrä on 50 €/henkilö/lukuvuosi. Avustusta myönnetään kunnes määräraha on käytetty loppuun.

Kemiläinen työtön työnhakija
on oikeutettu Kemin kaupunginhallituksen myöntämään etuseteliin kerran kalenterivuodessa. Vuoden 2017 etusetelin arvo on 50 euroa. Etuuden saa esittämällä TE -toimiston sivustolta tulostetulla oman työnhaun -tulosteella.


TERVETULOA OPISKELEMAAN!

* * * * * * * * * *

Etsitkö tiettyä kurssia? Osoitteesta: www.linnunrata.fi löytyy koko Suomen kattava palvelu kurssien etsimiseen. Linnunrata on vielä kehitysvaiheessa, mutta ideana on, että sen kautta asiakas voi löytää minkä tahansa Hellewi-palveluntarjoajan kursseja ja siirtyä sieltä ilmoittautumaan suoraan palveluntarjoajan sivuille.